Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, mouku, krupici, špetku soli a zpracujeme vařečkou v těsto. Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 3 centimetry, nakrájíme na dílky, vytvarujeme do šištiček a hážeme do vroucí osolené vody. Vaříme asi osm minut. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm za stálého míchání strouhanku, strouhanka musí být jen lehce opražená. Bramborové šišky podáváme přelité máslem, posypané cukrem a opraženou strouhanou houskou.
Tip: Místo strouhané housky můžeme šišky sypat mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek